İLK YARDIM SORULARI-4

Bunun gibi daha fazla bilgi alın.

Posta listemize abone olun ve e-posta gelen kutunuza ilginç şeyler ve güncellemeler alın.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz.

Bir şeyler yanlış gitti.

31) Aşağıdakilerden hangisi kesik yaralanmalarında ilkyardım önlemidir?
A) Yara üzerini tentürdiyotlu pamukla sarmak
B) Yara kenarlarını birbirine yaklaştırarak sarmak
C) Kesilen bölgenin kalp seviyesinin altında kalmasını sağlamak
D) Müdahale etmeden sağlık kuruluşuna sevk etmek

32) Aşağıdakilerden hangisi koma halinin belirtilerindendir?
A) Bilinçsizlik, hareketsizlik ve uyku hali
B) Kötü kokulara karşı burnunu tıkama
C) Sorulan sorulara anlamlı cevap verme
D) Gözleri ile hareket eden cisimleri takip etme

33) Aşağıdakilerden hangisine suni solunum yapılır?
A) Kalbi düzensiz çalışanlara
B) Öksürüğü ve hıçkırığı olanlara
C) Göğüs kafesi hareket etmeyenlere
D) Göğüs kafesi inip kalkanlara

34) Aşağıdakilerden hangisinin kalp masajı uygulanabilmesi için kesinlikle olması gerekir?
A) Reflekslerin kaybolması
B) Kazazedenin bilincini yitirmesi
C) Dolaşımın durması, kalp atımlarının alınamaması
D) Solunumun durması, göğüs hareketlerinin olmaması

35)Yüzü koyun yatamayacak şekilde travma geçirenlere hangi çeşit suni solunum uygulaması tercih edilir?
A) Ağızdan ağza solunum
B) Ağızdan buruna suni solunum
C) Holger-nielsen (sırttan bastırma) metodu
D) Silvester metodu

36) Aşağıdakilerden hangisi şokun belirtilerinden biri değildir?
A) Solunum yetersiz (yüzeysel) ve hızlıdır
B) Halsizlik ve sendeleme görülür
C) Gözbebekleri büyür, sabitlenir
D) Bulantı, kusma görülür

37) Aşağıdakilerden hangi tür yaralılar oturuş pozisyonuna alınmaz?
A) Omurga kırıklarında
B) Göğüs kemiği kapalı kırıklarında
C) Kaburga kemiği kırıklarında
D) Kol kemiği kırıklarında

38) Bacakta, turnike uygulamak için en uygun bölge neresidir?
A) Kalça ile diz arası
B) Diz ile ayak arası
C) Diz ekleminin olduğu yer
D) Ayak bileği ile topuk arası

39) Başa alınan darbe sonucu kulak veya burundan kan geliyorsa aşağıdakilerden hangisi uygulanır?
A) Kazazede sırtüstü yatırılır, ayakları yukarı kaldırılır
B) Kazazedenin kan akan bölgesi üstte kalacak şekilde yan yatırılır ve kanama engellenir
C) Kazazedenin kan akan bölgesi altta kalacak şekilde yan yatırılır ve kanama engellenmez
D) Kazazede oturtulur, kulağına pamuk tıkanır

40) Bilinci kaybolmuş bir kazazedenin solunum yolunun tıkanarak boğulmasına sebep hangisidir?
A) Bilincinin kaybolması sonucu çenesinin kasılması
B) Dilin gevşeyip soluk yolu üzerine düşerek soluk yolunu tıkaması
C) Başın arkaya giderek soluk yolunu tıkaması
D) Bilincin kaybolması sonucu vücudun kasılması

Cevap Anahtarı

31) b   32) a   33) c   34) d   35) d   36) c   37) a   38) a   39) c   40) b

Leave a Reply