İLK YARDIM SORULARI-5

İlkyardım Sorularını online çözmek istiyorsanız buraya bakabilirsiniz…

41) Bilinci kaybolmuş bir kazazedenin suni solunum yolunun tıkanarak boğulmasına sebep aşağıdakilerden hangisidir?
A) Bilincin kaybolması sonucu çenenin kasılması.
B) Dilin gevşeyip soluk yolu üzerine düşerek soluk yolunu tıkaması.
C) Başın arkaya giderek soluk yolunu tıkaması.
D) Bilincin kaybolması sonucu vücudun kasılması.

42) Bir kazazedenin ambulansa bindiriliş yönü nasıl olmalıdır?
A) Ayaklar önde olacak şekilde.
B) Baş kısmı önde olacak şekilde.
C) Yaralanma durumuna göre değişir.
D) Yön önemli değildir.

43) Bir trafik kazası sonucu bilinci kaybolmuş kazazedede beyin hasarı olup olmadığı nasıl anlaşılır?
A) Boyundaki şişkinlikten
B) Göz bebeklerinin büyüklüğündeki farklılıktan
C) Deride görülen bölgesel kızarıklıktan
D) Vücut sıcaklığının yükselmesinden

44) Bir trafik kazası sonucu bilinci kaybolmuş kazazedede beyin hasarı olup olmadığı nasıl anlaşılır?
A) Göz bebeklerinin büyüklüğündeki farklılıktan,
B) Boyundaki şişkinlikten,
C) Deride görülen bölgesel kızarıklıktan,
D) Vücut sıcaklığının yükselmesinden,

45) Boyun, sırt ve bel omurları kırıklarında kazazede uygun şekilde tespit ve nakil edilmezse aşağıdakilerden hangisi meydana gelir?
A) Nabız atışları hızlanır.
B) Bulantı ve kusma olur.
C) Vücudun bir bölgesi felç olur.
D) Vücut sıcaklığı artar.

46) Burkulmalarda aşağıdaki ilk yardım uygulamalarından hangisini yapmak yanlıştır?
A) Burkulan bölgenin dinlendirilmesi
B) Burkulan bölgenin yüksekte tutulması
C) Burkulan bölgeye sıcak uygulama yapılması
D) Burkulan bölgeye buz torbası konulması

47) Burun kanamalarında ilk yardım nasıl yapılır?
A) Yaralı oturtulur, başı hafifçe öne eğilir, burun parmaklarla sıkılır,
B) Yaralı sırt üstü yatırılır, başı hafifçe sağa döndürülür, burun parmaklarla sıkılır,
C) Yaralı oturtulur, başı hafifçe arkaya doğru eğilir, burun parmaklarla sıkılır,
D) Yaralı sırt üstü yatırılır, başı hafifçe arkaya doğru eğilir, burun parmaklarla sıkılır.

48) Burun kanamasında ne yapılır?
A) Başı arkaya itilerek 5 dk burun kanatları sıkıştırılır
B) Başı öne eğilerek 5 dk burun kanatları sıkıştırılır
C) Burun deliklerine tampon konulur
D) Kazazede yan yatırılır

49) Diz ile ayak arasındaki kemik kırıklarında uygulanacak atelin boyu ne kadar olmalıdır?
A) Topuktan dize kadar
B) Dizden kalçaya kadar
C) Topuktan kalçaya kadar
D) Topuktan koltuk altına kadar

50) Göğüsteki açık yaralanmanın en önemli tehlikelerinden birisi aşağıdakilerden hangisidir?
A) Kalp atışının hızlanması
B) Kalp atışının azalması
C) Yaranın kolay mikrop alması
D) Göğüs kafesine giren havanın akciğeri küçültmesi

Cevap Anahtarı

41) b   42) b   43) b   44) a   45) c   46) c   47) a   48) b   49) c   50) d 

Leave a Reply