MOTOR SORULARI-9

Bunun gibi daha fazla bilgi alın.

Posta listemize abone olun ve e-posta gelen kutunuza ilginç şeyler ve güncellemeler alın.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz.

Bir şeyler yanlış gitti.

Motor Soruları online çözmek için buraya bakabilirsiniz.

91) Hava filtresinin kirli olması motorun çalışmasını nasıl etkiler?

A) Motor yağ eksiltir.

B) Motorun gücü artar.

C) Yakıt sarfiyatını azaltır

D) Yakıt sarfiyatını artırır.

 

92) Birbiri üzerinde hareket eden motor parçalarının doğrudan doğruya temas etmelerini önleyerek aşınmadan uzun süre ve verimli çalışmasını sağlayan sistem aşağıdakilerden hangisidir?

A) Şarj sistemi

B) Marş sistemi

C) Yağlama sistemi

D) Ateşleme sistemi

 

93) Aşağıdakilerden hangisi bujilere giden elektriğin voltajını yükseltir?

A) Flaşör

B) Sigorta

C) Marş motoru

D) Endüksiyon bobini

 

94) Bujide elektrot aşınması veya aşırı karbon birikintisi varsa aşağıdakilerden hangisi yapılmalıdır?

A) Su ile yıkanmalı

B) Yenisi ile değiştirilmeli

C) Fren balataları değiştirilmeli

D) Lastik hava basınçları kontrol edilmeli

 

95) Akünün bakımında aşağıdakilerden hangisi yapılır?

A) Antifriz ilave edilir.

B) Plakaları temizlenir.

C) Suyu boşaltılıp yağlanır.

D) Kutup başlarının oksitleri temizlenir.

 

96) Motorun silindirlerini oluşturan ana gövdeye ne ad verilir?

A) Karter

B) Manifold

C) Motor bloğu

D) Silindir kapağı

 

97) Dört zamanlı bir motorda, sıkıştırma zamanı kaçıncı zamandır?

A) 1. zaman

B) 2. zaman

C) 3. zaman

D) 4. zaman

 

98) Temiz kireçsiz su ile donmayı ve korozyonu önleyici antifriz karışımından oluşan sıvıya ne ad verilir?

A) Motor soğutma suyu

B) Akü elektroliti

C) Fren hidroliği

D) Motor yağı

99) Hangisi, benzinli motorlarda silindire alınmış olan karışımın sıkıştırma zamanı sonunda tutuşturulabilmesi için gerekli olan elektrik kıvılcımını çıkarır?

A) Flaşör

B) Buji

C) Enjektör

D) Regülatör

 

100) Hangisi aracın istenilen yöne kolay ve zahmetsiz yönlendirilmesini sağlar?

A) Marş sistemi

B) Yakıt sistemi

C) Direksiyon sistemi

D) Ateşleme sistemi

Cevap Anahtarı

91-D  92-C  93-D  94-B  95-D  96-C  97-B  98-A  99-B  100-C

Leave a Reply