MOTOR SORULARI-12

Motor Soruları online çözmek istiyorsanız buraya bakabilirsiniz…

131) Dört zamanlı dizel motorlarda, zamanların oluşum sırası aşağıdaki gibidir. Buna göre, hangi zamanda sadece hava silindire emilir?

Dört Zamanlı Dizel Motorlar

A) Emme zamanında

B) Sıkıştırma zamanında

C) Ateşleme zamanında

D) Egzoz zamanında

 

132) Sıkıştırılmış yakıt-hava karışımının buji ile ateşlenmesi sonucu çalışan motor hangisidir?

A) Dizel motor

B) Marş motoru

C) Elektrik motoru

D) Benzinli motor

 

133) Aşağıdakilerden hangisi balanssız tekerleğin araç üzerindeki etkilerindendir?

A) Direksiyonun titremesi

B) Sürüş konforunun artması

C) Motor yakıtına yağ karışması

D) Fren disk yüzeyinin çabuk soğuması

 

134) Su soğutmalı motorun soğutma sisteminde aşağıdakilerden hangisi kullanılır?

A) Benzin

B) Motorin

C) Antifriz

D) Asitli su

 

135) Yakıt içerisinde toz, su veya pislik varsa motor nasıl çalışır?

A) Rölantide

B) Yüksek devirde

C) Zengin karışımla

D) Düzensiz, tekleyerek

 

136) Aşağıdakilerden hangileri fren sisteminin görevlerindendir?

  • I. Aracın hızını düşürmek
  • II.Aracın durma mesafesini artırmak
  • III.Aracı güvenli bir şekilde durdurmak

A) Yalnız I

B) I ve II

C) I ve III

D) I, II ve III

 

137) Radyatör kapağının arızalı olması aşağıdakilerden hangisine neden olabilir?

A) Motorun soğuk çalışmasına

B) Motorun hararet yapmasına

C) Fren hidroliğinin azalmasına

D) Bijon somunlarının gevşemesine

 

138) Aşağıdakilerden hangisinin aşınması direksiyon boşluğunun fazlalaşmasına neden olur?

A) Pistonların

B) Rot başlarının

C) Krank milinin

D) Vites kutusunun

 

139) Motorun soğutma sisteminde kullanılan antifriz, donmayı önlemenin yanısıra soğutma sıvısının geçtiği yerlerde korozyonu, paslanmayı ve kireç oluşumunu da engelleyerek parçaların ömrünü artırmaktadır. Buna göre, antifriz kullanımı motorlarda hangi durumda tercih edilmelidir.

A) Her türlü iklim şartlarında

B) Sadece sıcak yaz aylarında

C) Sadece zorlu kış koşullarında

D) Donma gerçekleştikten sonra

 

140) Araç için gerekli elektriği üreten parça aşağıdakilerden hangisidir?

A) Distribütör

B) Alternatör

C) Kondansatör

D) Marş motoru

Cevap Anahtarı

131-A  132-D  133-A  134-C  135-D  136-C  137-B  138-B  139-A  140-B

Leave a Reply