MOTOR SORULARI-11

Bunun gibi daha fazla bilgi alın.

Posta listemize abone olun ve e-posta gelen kutunuza ilginç şeyler ve güncellemeler alın.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz.

Bir şeyler yanlış gitti.

Motor Sorularını online çözmek istiyorsanız buraya bakabilirsiniz…

121) I- Lastikler II- Yakıt seviyesi III- Ön ve arka frenler Motosikleti kullanmaya başlamadan önce yukarıdakilerden hangileri kontrol edilmelidir?

A) Yalnız I

B) I ve II

C) II ve III

D) I, II ve III

 

122) Motosiklet, flaşörleri yanık olarak uzun bir süre park hâlinde bırakılırsa aşağıdakilerden hangisinin olması beklenir?

A) Jantın eğilmesi

B) Jantın eğilmesi

C) Fren balatalarının aşınması

D) Lastik hava basıncının düşmesi

 

123) Hangisi aracın istenilen yöne kolay ve zahmetsiz yönlendirilmesini sağlar?

A) Marş sistemi

B) Yakıt sistemi

C) Direksiyon sistemi

D) Ateşleme sistemi

 

124) Motorun çalışma sıcaklığını öngörülen sıcaklık sahası içinde tutarak piston, silindir, silindir kapağı gibi parçalarda malzeme zararları oluşmasını önleyen sistem aşağıdakilerden hangisidir?

A) Şarj sistemi

B) Yakıt sistemi

C) Soğutma sistemi

D) Göstergeler sistemi

 

125) Aracın gösterge panelinde, aşağıdaki ikaz ışıklarından hangisinin sürekli yanıp sönmesi, sağa dönüş sinyal lambalarının çalışıyor olduğunu bildirir?

A)   Sol Sinyal

B) Sağ Sinyal

C) Sinyal Dörtlüler

D) Uyarı

 

126) Aşağıdakilerden hangisi, motorla vites kutusu arasındaki irtibatı keserek vites değiştirme imkânı sağlayan güç aktarma organıdır?

A) Amortisör

B) Helezon yay

C) Fren balatası

D) Kavrama (Debriyaj)

 

127) Dizel motorlarda yakıt sistemi hava yaparsa ne olur?

A) Motor çalışmaz.

B) Motor yağ yakar.

C) Motor daha iyi çalışır.

D) Motor sarsıntılı çalışır.

 

128) Motor çalışır durumda iken aracın gösterge panelinde yağ basıncı ikaz ışığı yanıyorsa, arıza aşağıdakilerin hangisinde olabilir?

A) Depoda yakıt yoktur.

B) Karterde yağ kalmamıştır.

C) Radyatörde antifriz yoktur.

D) Karbüratöre benzin gelmiyordur.

 

129) Şarj sisteminin gerilimini sınırlandıran parça aşağıdakilerden hangisidir?

A) Sigorta

B) Regülatör

C) Karbüratör

D) Marş motoru

 

130) Aşağıdakilerden hangisi, silindirdeki yanmış gazın egzoz borusu ve susturucu yoluyla dışarı atılmasını sağlar?

A) Hava filtresi

B) Emme supabı

C) Emme manifoldu

D) Egzoz manifoldu

Cevap Anahtarı

121-D  122-B  123-C  124-C  125-B  126-D  127-A  128-B  129-B  130-D

Leave a Reply