MOTOR SORULARI-13

Bunun gibi daha fazla bilgi alın.

Posta listemize abone olun ve e-posta gelen kutunuza ilginç şeyler ve güncellemeler alın.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz.

Bir şeyler yanlış gitti.

Motor Soruları online çözmek istiyorsanız buraya bakabilirsiniz…

151) I- Akü kontrolü II- Lastik kontrolü III- Antifriz kontrolü Yukarıdakilerden hangileri aracın kış koşullarına hazırlanmasında alınması gereken önlemlerdendir?

A) Yalnız I

B) I ve II

C) II ve III

D) I, II ve III

 

152) Araç için gerekli elektriği üreten parça aşağıdakilerden hangisidir?

A) Distribütör

B) Kondansatör

C) Alternatör

D) Marş motoru

 

153) Motor çalışır durumda iken aracın gösterge panelinde yağ basıncı ikaz ışığı yanıyorsa aşağıdakilerden hangisi yapılır?

A) Motor devri düşürülür

B) Motor devri yükseltilir.

C) Motor hemen durdurulur

D) Motor rölantide çalıştırılır

 

154) Motordaki yağ basıncını sürücüye bildiren gösterge aşağıdakilerden hangisidir?

A) Motor devir göstergesi

B) Hararet göstergesi

C) Yakıt göstergesi

D) Yağ göstergesi

 

155) Motorda yağlama sisteminin amacı aşağıdakilerden hangisidir?

A) Yakıt tüketimini artırmak

B) Motorun erken ısınmasını sağlamak

C) Debriyaj balatasının aşınmasını önlemek

D) Sürtünmeyi azaltarak parçaların ömrünü uzatmak

 

156) Uzun süreli marş yapılması aküye ve marş motoruna zarar verir. Buna göre, marş durumunda marş motoru dönmüyorsa sorun aşağıdakilerin hangisinden kaynaklanmış olabilir?

A) Akünün boşalmasından

B) Akünün tam şarjlı olmasından

C) Fren müşirinin arızalı olmasından

D) Akü kutup başlarının sıkı olmasından

 

157) Akünün artı (+) kutup başı, eksi (-) kutup başına göre nasıldır?

A) Daha kısa

B) Daha ince

C) Daha kalın

D) Daha uzun

 

158) Benzinli motorlarda normal yanma olmamasının sebeplerinden biri aşağıdakilerden hangisidir?

A) Frenlerin ayarsız olması

B) Bujilerin kurum bağlaması

C) Depodaki yakıt seviyesinin azalması

D) Lastiklerin hava basıncının fazla olması

 

159) Motora alınan hava içerisindeki toz ve kum zerrelerini aşağıdakilerden hangisi temizler?

A) Karbüratör

B) Hava filtresi

C) Emme supabı

D) Emme manifoldu

 

160) Araçta, yeni motorun alıştırılması (rodaj) zamanı doluncaya kadar aşağıdakilerden hangisinin yapılması doğrudur?

A) Fazla sürat yapılması

B) Sürekli ani fren yapılması

C) Fazla süratten kaçınılması

D) Motorun tam yükte çalıştırılması

Cevap Anahtarı

151-D  152-C  153-C  154-D  155-D  156-A  157-C  158-B  159-B  160-C

Leave a Reply