MOTOR SORULARI-14

Bunun gibi daha fazla bilgi alın.

Posta listemize abone olun ve e-posta gelen kutunuza ilginç şeyler ve güncellemeler alın.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz.

Bir şeyler yanlış gitti.

Motor Soruları online çözmek istiyorsanız buraya bakabilirsiniz…

161) Çarpışma durumunda otomatik olarak şişerek sürücü ve yolcuların ölüm ve yaralanmalarını azaltan pasif güvenlik sisteminin adı nedir?

A) ABS

B) Start-Stop

C) Hava yastığı

D) Hafızalı koltuk

162) Aşağıdakilerden hangisi, araçlarda kaza anında ölüm ve yaralanmaları en aza indirmek amacıyla geliştirilen sistemlerdendir?

A) Hava yastığı

B) Alaşımlı jant

C) Açılabilir tavan

D) Elektrikli koltuk

163) Şekilde soru işareti (?) ile gösterilen ve aracın hareketi için gerekli gücü sağlayan aşağıdakilerden hangisidir?

Motor

A) Rot

B) Fren

C) Motor

D) Direransiyel

164) Aşağıdakilerden hangisi motorla vites kutusu arasındaki irtibatı keserek, vites değiştirme imkânı sağlayan güç aktarma organıdır?

A) Amortisör

B) Helezon yay

C) Fren balatası

D) Kavrama (Debriyaj)

165) Aşağıdakilerden hangisinin eksilmesi veya özelliğini kaybetmesi durumunda, kuru sürtünme sonucu oluşan ısının etkisiyle motor parçaları birbirine kaynar ve sıkışır?

A) Antifriz

B) Motor yağı

C) Fren hidroliği

D) Akü elektroliti

166) Aşağıdakilerden hangisi karterdeki yağı basınçlı olarak motor parçalarına gönderir?

A) Yağ müşiri

B) Yağ pompası

C) Yağ filtresi

D) Yağ çubuğu

167) Geri vites lambalarından biri parlak diğeri sönük yanıyorsa sebebi aşağıdakilerden hangisidir?

A) Flaşör arızalıdır.

B) Akü gerilimi düşüktür.

C) Geri vites müşiri arızalıdır

D) Lamba bağlantısında oksitlenme vardır.

168) Sürüş sırasında aracın gösterge panelinde bulunan şekildeki ikaz ışığının yanması, sürücüye aşağıdakilerden hangisini bildirir?

Altarnatör

A) Alternatörün şarj etmediğini

B) Emniyet kemerinin takılmadığını

C) Motor yağ basıncının düştüğünü

D) Motor soğutma suyu sıcaklığının yükseldiğini

169) • Hava filtresi •Enjeksiyon pompası •Enjektörler Yukarıda verilen parçalar, motordaki hangi sistemin elemanıdır?

A) Şarj sistemi

B) Yakıt sistemi

C) Yağlama sistemi

D) Aydınlatma sistemi

170) Motorlar zamanlarına göre nasıl sınıflandırılır?

A) Bir ve iki zamanlı

B) Bir ve üç zamanlı

C) İki ve dört zamanlı

D) Üç ve dört zamanlı

Cevap Anahtarı

161-C  162-A  163-C  164-D  165-B  166-B  167-D  168-A  169-B  170-C

Leave a Reply