MOTOR SORULARI-18

Motor Soruları online çözmek istiyorsanız buraya bakabilirsiniz…

201) Aşağıdakilerden hangisi, aracın yavaşlaması ve durması hâllerinde diğer araçları ikaz etmek amacıyla yanar?

A) Sis lambaları

B) Park lambaları

C) İç aydınlatma lambaları

D) Fren lambaları

202) Aracın gösterge panelinde aşağıdaki ikaz ışıklarından hangisinin yanıyor olması, arka cam rezistansının çalışmakta olduğunu bildirir?

A)Yakıt Göstergesi

B)Uzun Lambalar

C)Rezistans

D)Gösterge İkaz Işığı

203) Aşağıdakilerden hangisi süspansiyon sisteminin elemanıdır?

A) Şaft

B) Direksiyon

C) Helezon yaylar

D) Vites kutusu

204) Motor gücünün tekerleklere aktarılmasını sağlayan parçaların tümüne ne ad verilir?

A) Marş sistemi

B) Yağlama sistemi

C) Soğutma sistemi

D) Aktarma organları

205) Aracın elektrik sisteminde kısa devreden doğacak yangın durumunda hangisinin kablosu çıkarılır?

A) Akü kutup başının

B) Marş motorunun

C) Distribütörün

D) Alternatörün

206) Aracın aşırı nemli ve tozlu ortamlarda kullanılması durumunda aşağıdaki parçalardan hangisinin bakımı daha sık yapılmalıdır?

A) Soğutma suyu antifrizi

B) Araç içi dikiz aynası

C) Hız göstergesi

D) Hava filtresi

207) Aracın cam suyu haznesine kışın donmaması için aşağıdakilerden hangisi konulur?

A) Cam suyu antifrizi

B) Akü elektroliti

C) Fren hidroliği

D) Motor yağı

208) Aşağıdaki parçalardan hangisi arızalandığında; motor yağında su, soğutma suyunda yağ olduğu gözlenir?

A) Enjektör

B) Marş motoru

C) Egzoz manifoldu

D) Silindir kapak contası

209) Benzinli motorlarda emme zamanında silindirlere hangisi alınır

A) Hidrolik yağı

B) Sadece hava

C) Sadece yakıt

D) Yakıt-hava karışımı

210) Marş yapıldığında, marş motoru çalışmıyorsa sebebi aşağıdakilerden hangisi olabilir?

A) Akünün boşalması

B) Depodaki yakıtın bitmesi

C) Termostatın arızalanması

D) Bujilere akımın gelmemesi

Cevap Anahtarı

201-D  202-C  203-C  204-D  205-A  206-D  207-A  208-D  209-D  210-A

Leave a Reply