MOTOR SORULARI-19

Bunun gibi daha fazla bilgi alın.

Posta listemize abone olun ve e-posta gelen kutunuza ilginç şeyler ve güncellemeler alın.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz.

Bir şeyler yanlış gitti.

Motor Soruları online çözmek istiyorsanız buraya bakabilirsiniz…

231) Aşağıdakilerden hangisinin ayarsız olması kampanaların aşırı ısınmasına neden olur?

A) Fren ayarının

B) Motor ayarının

C) Diferansiyel ayarının

D) Vites kutusu ayarının

232) Aşağıdakilerden hangisi bujilerin ayarsız oluşu veya aşınmasına bağlı olarak meydana gelir?

A) Motorun yağ yakması

B) Motor gücünün artması

C) Motorun hararet yapması

D) Motorun çekişten düşmesi

233) Aşağıdakilerden hangisi motor rölanti devrinin yüksek olmasına bağlı olarak meydana gelir?

A) Yakıt tüketiminin artması

B) Yakıt tüketiminin düşmesi

C) Motorun sarsıntılı çalışması

D) Motorda yağlamanın olmaması

234) Motorlu araçlarda motorun yağ seviyesini kontrol etmeye yarayan ve özel göstergesi bulunan parçaya ne ad verilir?

A) Yağdanlık

B) Yağ filtresi

C) Yağ çubuğu

D) Yağ pompası

235) Aşağıdakilerden hangisinin aşınması motorun yağ yakmasına sebep olur?

A) Bujilerin

B) Silindirlerin

C) Fren balatalarının

D) Debriyaj balatasının

236) Şekilde soru işareti (?) ile gösterilen motor soğutma sistemi parçasının adı nedir?

A) Termostat

B) Soğutma fanı

C) Hararet müşiri

D) Vantilatör kayışı

237) Vantilatör kayışı aşağıdakilerden hangisine hareket iletir?

A) Alternatör

B) Marş motoru

C) Yağ pompası

D) Silecek motoru

238) Seyir hâlindeyken aracın gösterge panelin-de aşağıdaki ikaz ışıklarından hangisinin yanması, fren sisteminde hidrolik seviye düşüşü veya bir arıza olduğunu bildirir?

A) Fren Gösterge Lambası

B) Yakıt Göstergesi

C) Uyarı Lambası

D) Hararet Lambası

239) Seyir hâlinde iken sürekli yarım debriyaj yapılması durumunda aşağıdakilerden hangisi olur?

A) Lastiklerde aşınma

B) Taşıtın hızında artma

C) Fren balatalarında aşınma

D) Debriyaj balatasında aşınma

240) Benzinli motorlarda, aşağıdakilerden hangisinin tırnakları arasında oluşan kıvılcımla silindir içerisindeki yanma olayı başlatılmış olur?

A) Flaşör

B) Buji

C) Distribütör

D)Kontak anahtarı

Cevap Anahtarı

231-A  232-D  233-A  234-C  235-B  236-B  237-A  238-A  239-D  240-B

Leave a Reply