MOTOR SORULARI-22

Bunun gibi daha fazla bilgi alın.

Posta listemize abone olun ve e-posta gelen kutunuza ilginç şeyler ve güncellemeler alın.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz.

Bir şeyler yanlış gitti.

Motor Soruları online çözmek istiyorsanız buraya bakabilirsiniz…

261) Kavrama (debriyaj) sistemi, motorun hareketinin aşağıdakilerden hangisine iletilmesinde veya kesilmesinde görev yapar?

A) Vites kutusuna

B) Alternatöre

C) Marş motoruna

D) Fren balatalarına

 

262) Aracın kontak anahtarı motoru çalıştırmayacak şekilde açıldığında, gösterge panelinde bulunan şekildeki akü şarj ikaz ışığının yanması gerekir. Yanmıyorsa, arıza aşağıdakilerden hangisinde olabilir?

Altarnatör

 

 

A) Akü şarj ikaz ışığının ampülünde

B) Motor devir göstergesinde

C) Soğutma fanında

D) Marş motorunda

 

263) Verilenlerden hangileri motorun hararet yapma sebebidir?

I- Motor soğutma suyunun eksilmesi

II- Devridaim pompası kayışının kopması

III- Radyatör üzerinde bulunan fan motorunun arızalanması

A) Yalnız I

B) I ve II

C) II ve III

D) I, II ve III

 

264) Aşağıdakilerden hangisi motor soğutma suyu sıcaklığını çalışma sıcaklığında sabit tutar?

A) Radyatör

B) Vantilatör

C) Termostat

D) Hararet göstergesi

 

265) Dizel motorun soğuk havalarda kolay çalışmasını aşağıdakilerden hangisi sağlar?

A) Diferansiyel

B) Alaşımlı jant

C) Fren hidroliği

D) Isıtma bujisi

 

266) Aşağıdakilerden hangisi motora ilk hareketi verir?

A) Konjektör

B) Alternatör

C) Marş motoru

D) Şarj dinamosu

 

267) Benzinli motorlarda, aşağıdakilerden hangisinin tırnakları arasında oluşan kıvılcımla silindir içerisindeki yanma olayı başlatılmış olur?

A) Buji

B) Flaşör

C) Distribütör

D) Kontak anahtarı

 

268) Aracın hareketi için gerekli gücü sağlayan aşağıdakilerden hangisidir?

A) Fren

B) Motor

C) Egzoz

D) Diferansiyel

 

269) Aşağıdakilerden hangisi motorun verimli Şarj sistemiçalışabileceği sıcaklığı ayarlar?

A) Şarj sistemi

B) Yakıt sistemi

C) Ateşleme sistemi

D) Soğutma sistemi

 

270) Aşağıdakilerden hangisi balanssız tekerleğin araç üzerindeki etkilerindendir?

A) Motorun hararet yapması

B) Motor yağına su karışması

C) Tekerlek yataklarının kısa sürede aşınması

D) Manifoldlarda kaçakların oluşması

Cevap Anahtarı

261-A  262-A  263-D  264-C  265-D  266-C  267-A  268-B  269-D  270-C 

Leave a Reply