MOTOR SORULARI-23

Motor Soruları online çözmek istiyorsanız buraya bakabilirsiniz…

271) Aracın cam suyu haznesine kışın donmaması için aşağıdakilerden hangisi konulur?

A) Motor yağı

B) Fren hidroliği

C) Akü elektroliti

D) Cam suyu antifrizi

272) Aşağıdakilerden hangisi şarj sisteminin elemanı değildir?

A) Alternatör

B) Distribütör

C) Şarj göstergesi

D) Regülatör (Konjektör)

273) Araçta çalışmayan bir elektrik sistemi olduğu zaman ilk kontrol edilmesi gereken yer aşağıdakilerden hangisidir?

A) Fan motoru

B) Far anahtarı

C) Sigorta kutusu

D) Yakıt göstergesi

274) Araca römork bağlandığı zaman aşağıdakilerden hangisinin yapılması zorunludur?

A) Römorka yük konulması

B) Römorkun farlarının yakılması

C) Römorkun üzerine branda çekilmesi

D) Römorkun elektrik sisteminin prize takılması

275) Aşağıdakilerden hangisi aracın egzoz dumanının siyah renkte çıkmasına neden olur?

A) Rot başlarının aşınması

B) Karışım oranının bozulması

C) Balata ve disk yüzeyinin ıslanması

D) Motorun çalışma sıcaklığına ulaşması

276) Akünün bakımında aşağıdakilerden hangisine dikkat edilir?

A) Yağ seviyesine

B) Antifriz seviyesine

C) Elektrolit seviyesine

D) Hidrolik yağ seviyesine

277) Marş yapıldığında marş motoru yavaş dönüyorsa sebebi aşağıdakilerden hangisi olabilir?

A) Enjektörlerin arızalanması

B) Hava filtresinin kirlenmesi

C) Far kablo bağlantılarının oksitlenmesi

D) Akü şarj durumunun yeterli olmaması

278) Debriyaj bilyasının sık sık bozulmasının sebebi aşağıdakilerden hangisidir?

A) Debriyaj telinin kopması

B) Debriyaj pedalına hiç basılmaması

C) Debriyaj pedal boşluğunun artması

D) Taşıt hareket hâlindeyken ayağın devamlı olarak debriyaj pedalı üzerinde tutulması

279) Aracın farlarında arıza giderme veya far değişimi yapıldıktan sonra hangi ayarın yapılması gerekir?

A) Rot ayarı

B) Far ayarı

C) Supap ayarı

D) Rölanti ayarı

280) Motosikletin hareketi için gerekli gücü sağlayan aşağıdakilerden hangisidir?

A) Egzoz

B) Balata

C) Motor

D) Kampana

Cevap Anahtarı

271-D  272-B  273-C  274-D  275-B  276-C  277-D  278-D  279-B  280-C

Leave a Reply