MOTOR SORULARI-4

41) Şekilde soru işareti (?) ile gösterilen motor soğutma sistemi parçasının adı nedir?

Soğutma Fanı

A) Kompresör

B) Radyatör

C) Vantilatör

D) Hararet müşiri

42) Sürüş sırasında aracın gösterge panelinde bulunan şekildeki ikaz ışığının yanması sürücüye neyi bildirir?

Motor Yağ Basıncı Göstergesi

A) Motor yağ basıncının çok düşük olduğunu

B) Ön ısıtma bujilerinin çalışmakta olduğunu

C) Fren balatalarının bitmek üzere olduğunu

D) Fren hidrolik seviyesinin çok düşük olduğunu

43) Motorun silindirlerini oluşturan ana gövdeye ne ad verilir?

A) Karter

B) Motor bloğu

C) Manifold

D) Silindir kapağı

 

44) Aşağıdakilerden hangisi motor hararet yaptığında yapılması gereken işlemlerdendir?

A) Motor kaputunun açılması

B) Motorun üzerine su dökülmesi

C) Motorun stop edilerek soğuk su ilave edilmesi

D) Motorun stop edilerek soğuk antifriz ilave edilmesi

 

45) Aşağıdakilerden hangisi aracın süspansiyon sisteminde yer alır?

A) Şaft

B) Debriyaj

C) Diferansiyel

D) Amortisör

 

46) Yağ pompasının pompaladığı yağı süzerek, içindeki yabancı maddeleri temizleyen yağlama sistemi parçası aşağıdakilerden hangisidir?

A) Yağ filtresi

B) Enjektör

C) Hava filtresi

D) Yakıt filtresi

 

47) Aküden gelen düşük gerilimi, buji tırnakları arasında kıvılcım oluşturacak şekilde yüksek gerilime dönüştüren ateşleme sistemi elemanına ne ad verilir?

A) Kontak anahtarı

B) Endüksiyon bobini

C) Konjektör

D) Sigorta

 

48) Motorun soğutma sisteminde kullanılan termostat, aşağıdakilerden hangisinin belirli bir sıcaklıkta kalmasını sağlar?

A) Fren hidroliğinin

B) Diferansiyel yağının

C) Vites kutusu yağının

D) Motor soğutma suyunun

 

49) Aşağıdakilerden hangisi, motordaki basınçlı yanmış gazların çıkarken oluşturacağı sesi azaltır?

A) Egzoz supabı

B) Emme manifoldu

C) Egzoz susturucusu

D) Emme susturucusu

50) Alternatörün elektrik üretip üretmediğini sürücüye bildiren gösterge aşağıdakilerden hangisidir?

A) Şarj göstergesi

B) Dörtlü flaşör göstergesi

C) Cam rezistansı göstergesi

D) Kısa ve uzun far göstergeleri

Cevap Anahtarı

41-B  42-A  43-B  44-A  45-D  46- A   47-B  48-D   49-C   50-A

Leave a Reply