MOTOR SORULARI-5

Bunun gibi daha fazla bilgi alın.

Posta listemize abone olun ve e-posta gelen kutunuza ilginç şeyler ve güncellemeler alın.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz.

Bir şeyler yanlış gitti.

Motor Soruları online çözümü için buraya bakabilirsiniz..

51) Direksiyon simidinin hareketi, hangi parça aracılığıyla direksiyon dişli kutusuna iletilir?

A) Volan

B) Akslar

C) Direksiyon mili

D) Tekerlekler

 

52) Şekilde soru işareti (?) ile gösterilen ve aracın hızı ile torkunu ayarlayan güç aktarma organı hangisidir?

Vites Kutusu

A) Aks

B) Volan

C) Vites kutusu

D) Diferansiyel

53) Aşağıdakilerin hangisinde balanssızlık olması, düz yolda belli bir hızdan sonra araçta titreşimlere neden olabilir?

A) Alternatörde

B) Lastiklerde

C) Marş motorunda

D) Eksantrik milinde

54) Şekilde soru işareti (?) ile gösterilen motor soğutma sistemi parçasının adı nedir?

Soğutma Fanı

A) Soğutma fanı

B) Termostat

C) Hararet müşiri

D) Vantilatör kayışı

55) Sıkıştırılmış yakıt-hava karışımının buji ile ateşlenmesi sonucu çalışan motor hangisidir?

A) Dizel motor

B) Marş motoru

C) Benzinli motor

D) Buhar makinesi

 

56) Motorda yağlama sisteminin amacı aşağıdakilerden hangisidir?

A) Yakıt tüketimini artırmak

B) Motorun erken ısınmasını sağlamak

C) Debriyaj balatasının aşınmasını önlemek

D) Sürtünmeyi azaltarak parçaların ömrünü uzatmak

 

57) Aracın kullanma kılavuzuna göre belirli kilo-metre dolunca aşağıdakilerden hangisinin değişmesi gerekir?

A) Marş dişlisinin

B) Volan dişlisinin

,C) Triger kayışının

D) Endüksiyon bobininin

 

58) Motor çalışır durumda iken aracın gösterge panelinde yağ basıncı ikaz ışığı yanıyorsa sebebi aşağıdakilerden hangisi olabilir?

A) Fren hidroliğinin eksilmesi

B) Karterde yağın kalmaması

C) Depodaki yakıtın azalması

D) Radyatörde antifrizin olmaması

 

59) Aracın gelecekteki performansı için motorun alıştırılması (rodaj) sürecinde aşağıdakilerden hangisi yapılmalıdır?

A) Uzun yolda aynı hızla gidilmeli

B) Sürekli sert ve ani fren yapılmalı

C) Tam gazdan ve ani hızlanmalardan kaçınılmalı

D) Motor soğukken çok çabuk hızlanılmalı

 

60) Aşağıdakilerden hangisi akünün kendiliğinden boşalmasına neden olur?

A) Kutup başlarının sıkı olması

B) Kutup başlarının temiz olması

C) Akü reklam etiketinin yırtılması

D) Üst kısmında pisliklerin birikmesi

Cevap Anahtarı

51-C  52-C  53-B  54-A  55-C  56-D  57-D  58-B   59-C  60-D

Leave a Reply