MOTOR SORULARI-7

Bunun gibi daha fazla bilgi alın.

Posta listemize abone olun ve e-posta gelen kutunuza ilginç şeyler ve güncellemeler alın.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz.

Bir şeyler yanlış gitti.

Online Motor Sorularını çözmek istiyorsanız sayfamızı ziyaret edebilirsiniz…

71) Motorun çalışma sıcaklığına çok geç ulaşması, aşağıdakilerden hangisinin arızalı olduğunu gösterir?

A) Termostat

B) Radyatör

C) Yağ filtresi

D) Devridaim pompası

 

72) Dizel motorlu araçların egzozundan siyah duman çıkmasının sebebi aşağıdakilerden hangisidir?

A) Yakıt borularının uzun olması

B) Yakıt enjeksiyon pompasının ayarsız olması

C) Yakıt sisteminde hava olması

D) Depodaki yakıtın kirlenmesi

 

73) Egzozdan çıkan zararlı maddeleri zararsız hâle dönüştürebilmek için araçların egzoz sistemine aşağıdakilerden hangisi takılır?

A) Egzoz supabı

B) Egzoz manifoldu

C) Katalitik konvertör

D) Egzoz susturucusu

 

74) Motosiklette tahrik zincirinin kullanım ömrü uygun yağlama ve ayarına bağlıdır. Buna göre, yetersiz tahrik zinciri bakımı aşağıdakilerden hangisine neden olur?

A) Zamanından önce aşınmaya ve hasara

B) Tekerleğe gelen yükün hafiflemesine

C) Kullanım ömrünün artmasına

D) Direksiyonun hafiflemesine

 

75) Aşağıdakilerden hangisi frenlerin tutmamasına neden olur?

A) Debriyajın kaçırması

B) Fren balatalarının yeni olması

C) Fren lambalarının yanmaması

D) Fren hidrolik sisteminde sızıntı olması

 

76) Aşağıdakilerden hangisi motorda yapılan ve yakıt tasarrufuna etki eden ayarlardan biri değildir?

A) Far ayarı

B) Buji ayarı

C) Avans ayarı

D) Rölanti ayarı

 

77) Araç çalıştırılıp hareket ettirilmek istenildiğinde rahat harekete geçmiyor, zorlanıyorsa sebebi aşağıdakilerden hangisidir?

A) Jikle çekilidir.

B) El freni çekilidir.

C) Motor yağı eksiktir.

D) Lastik hava basıncı fazladır.

 

78) Şekilde soru işareti (?) ile gösterilen ve diferansiyelden aldığı hareketi tekerleklere ileten güç aktarma organının adı nedir?

Aks

A) Aks

B) Volan

C) Kavrama

D) Vites kutusu

 

79) Motor çalışır durumda iken aracın gösterge panelinde akü şarj ikaz ışığı yanıyorsa, muhtemel arıza aşağıdakilerden hangisinde olabilir?

A) Alternatörde

B) Fan motorunda

C) Marş motorunda

D) Far ampüllerinde

 

80) Aracın gösterge panelinde, aşağıdaki ikaz ışıklarından hangisinin sürekli yanıp sönmesi, sağa dönüş sinyal lambalarının çalışıyor olduğunu bildirir?

A) Sağ Sinyal

B) Sol Sinyal

C) Sağ Sol Sinyal

D) Dörtlüler

Cevap Anahtarı

71-A  72-B  73-C  74-A  75-D  76-A  77-B  78-A  79-A  80-A

Leave a Reply