SRC SORULARI-5

Bunun gibi daha fazla bilgi alın.

Posta listemize abone olun ve e-posta gelen kutunuza ilginç şeyler ve güncellemeler alın.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz.

Bir şeyler yanlış gitti.

41) AETR’ye göre, molalar günlük dinlenme süresi olarak sayılır mı?
A) Sayılır
B) Sayılmaz
C) 45 dakikanın üzerinde ise sayılmaz
D) 15 Dakikanın üzerinde ise sayılır

42) AETR’ye göre şoförlerin hangi durumlarda günlük dinlenme süreleri kesintiye uğrayabilir?
A) Araçlarının feribotla veya trenle taşınması durumunda
B) Araçlarının arızalarıyla uğraşması durumunda
C) Aracın yüküyle uğraşması durumunda
D) Çalışmaksızın iş yerinde hazır beklemesi durumunda

43) AETR’ye göre şoförlerin her 24 saat içerisindeki 11 saatlik kesintisiz dinlenme süresi bölünmüş ise ne yapılır?
A) Herhangi bir şey yapılmaz
B) Bu süreye 1 saat eklenerek 12 saate çıkartılır
C) Bu süreye 2 saat eklenerek 13 saate çıkartılır
D) Bu süreye 3 saat eklenerek 14 saate çıkartılır

44) AETR’ye göre sürekli olarak 4,5 saatlik araç kullanma süresi içerisinde alınacak mola süresi kaç dakikadan az olamaz?
A) 10
B) 15
C) 20
D) 30

45) AETR’ye göre sürücünün haftalık araç kullanma süresi en fazla kaç saat olabilir?
A) 45
B) 50
C) 54
D) 56

46) AETR’ye göre sürücünün haftalık araç kullanma süresi en fazla ne kadar olabilir?
A) 45
B) 50
C) 54
D) 56

47) AETR’ye göre sürücünün haftalık araç kullanma süresi en fazla ne kadar olabilir?
A) 45 saat
B) 50 saat
C) 54 saat
D) 56 saat

48) AETR’ye göre tek şoförle 11 saatlik kesintisiz günlük dinlenme süresi haftada en fazla kaç defa 9 saate indirilebilir?
A) 1
B) 2
C) 3
D) 4

49) AETR’ye göre ticari amaçla yük ve yolcu taşıyan motorlu araç sürücülerinin 9 saatlik günlük taşıt kullanma süresi iki haftada bir olmak üzere kaç kez 10 saate çıkarılabilir?
A) 1
B) 2
C) 3
D) Çıkarılamaz

50) AETR’ye göre ticari amaçlı yolcu ve yük taşıyan motorlu araç sürücüsü gün içerisinde araç kullanırken 2 saat mola vermiştir. Bu durumda sürücünün dinlenme süresinde ne gibi değişiklik olur?
A) Hiçbir değişiklik olmaz
B) Günlük dinlenme süresi 2 saat azalır
C) Günlük dinlenme süresi 1 saat azalır
D) Günlük dinlenme süresi 2 saat artar

Cevap Anahtarı 

41) b 42) a 43) b 44) b 45) d 46) d 47) d 48) c 49) b 50) a

Leave a Reply