MOTOR SORULARI-15

Motor Soruları online çözmek istiyorsanız buraya bakabilirsiniz…

171) Motor soğutma suyuna kışın donmaması için aşağıdakilerden hangisi yeterli miktarda karıştırılır?

A) Saf su

B) Antifriz

C) Motor yağı

D) Fren hidroliği

 

172) Aşağıdakilerden hangisi frenleme esnasında fren pedalının titremesine neden olur?

A) Balataların ıslanması

B) Motor yağının kirlenmesi

C) Araç lastiklerinin yeni olması

D) Disk veya kampana yüzeylerinin bozuk olması

 

173) Aşağıdakilerden hangisi, yakıt-hava karışımının silindirlere alınmasını ve yanmış gazların dışarı atılmasını sağlar?

A) Karter

B) Bujiler

C) Supaplar

D) Enjektörler

 

174) Aracın gösterge panelinde, şekilde görülen akü şarj ikaz ışığı yandığı hâlde araç sürülmeye devam edilirse aşağıdakilerden hangisinin olması beklenir?

Hız Göstergesi

A) Yağın azalması

B) Akünün boşalması

C) Fren hidroliğinin bitmesi

D) Marş motorunun arızalanması

 

175) Araç lastiklerinin yetersiz şişirilmesi aşağıdakilerden hangisine neden olur?

A) El freninin arızalanmasına

B) Yakıt tüketiminin artmasına

C) Şarj lambasının yanmasına

D) Radyatör peteklerinin tıkanmasına

 

176) Marş motorunun görevi aşağıdakilerden hangisidir?

A) Aküyü şarj etmek

B) Araca ilk hareketi vermek

C) Motora ilk hareketi vermek

D) Motoru çalışma sıcaklığında tutmak

 

177) Aşağıdakilerden hangisi motorun parçasıdır?

A) Aks

B) Rot

C) Piston

D) Şaft

 

178) Aracın lastikleri ne zaman kontrol edilir?

A) Araca binileceği zaman

B) Altı ayda bir

C) Haftada bir

D) Günde bir

 

179) Motoru çalıştırırken uzun süre ve sıkça marş yapılırsa aşağıdakilerden hangisinin olması beklenir?

A) Akünün boşalması

B) Far ampullerinin patlaması

C) Endüksiyon bobininin arızalanması

D) Motor devir göstergesinin arızalanması

 

180) Aydınlatma sisteminde kullanılan ampuller sık sık patlıyor ise muhtemel arıza nedir?

A) Marş motoru arızalıdır

B) Buji kablolarından biri çıkmıştır

C) Motor yüksek devirde kullanılıyordur

D) Şarj sistemindeki regülatör arızalıdır

Cevap Anahtarı

171-B  172-D  173-C  174-B  175-B  176-C  177-C  178-A  179-A  180-D

Leave a Reply