MOTOR SORULARI-20

Motor Soruları online çözmek istiyorsanız buraya bakabilirsiniz…

241) Sürüş sırasında aracın gösterge panelinde bulunan şekildeki ikaz ışığının yanması sürücüye neyi bildirir?

Hararet Seviyesi

A) Şarj sisteminin çalışmadığını

B) Yağ basıncının çok düştüğünü

C) Lastikte basınç kaybı olduğunu

D) Soğutma suyu sıcaklığının aşırı yükseldiğini

 

242) Soğutma fanı çalıştığı hâlde motorun normal çalışma sıcaklığına düşmemesinin sebebi aşağıdakilerden hangisidir?

A) Radyatör petekleri tıkanmıştır.

B) Soğutma suyunda antifriz vardır.

C) Araç lastiklerinin hava basıncı fazladır.

D) Soğutma sisteminde termostat yoktur.

 

243) El freni çekik vaziyette unutulup yola devam edilirse aşağıdaki arızalardan hangisi meydana gelir?

A) Akü boşalır.

B) Fren sisteminde hava oluşur.

C) Fren sisteminin hidroliği artar.

D) Fren balataları ve kampanalar zarar görür.

 

244) Şekilde soru işareti (?) ile gösterilen ve motorun çalışması için ilk hareketi veren parça hangisidir?

Marş Motoru

A) Alternatör

B) Marş motoru

C) Distribütör

D) Şarj dinamosu

 

245) Lastiklerin hava basıncı dengesiz olursa frenleme anında aşağıdakilerden hangisi olur?

A) Araç bir tarafa çeker.

B) Fren pedalı sertleşir

C) Fren hidroliği azalır

D) Frenlerden ses gelir

 

246) Aşağıdakilerden hangisi etkili bir frenleme yapılamamasına neden olur?

A) Rot ayarının iyi olması

B) Fren pedal boşluğunun az olması

C) Fren hidrolik seviyesinin yüksek olması

D) Balataların ve fren sisteminin aşırı ısınması

 

247) Hangisi, marş motoruna ilk hareket için elektrik verir?

A) Akü

B) Buji

C) Distribütör

D) Endüksiyon bobini

 

248) Radyatör hortumlarında çatlaklar varsa ne yapılır?

A) Bantlanır

B) Yapıştırılır

C) İple sarılır

D) Değiştirilir.

 

249) Akü üzerinde bulunan kontrol gözünde, akü şarjının iyi durumda olduğunu gösteren renk hangisidir?

A) Sarı

B) Yeşil

C) Siyah

D) Kırmızı

 

250) Aracın gösterge panelinde aşağıdaki ikaz ışıklarından hangisinin yanıyor olması, el freninin çekili olduğunu gösterir?

A) Resim

B)Yağ Göstergesi

C) Altarnatör

D) Fren Gösterge Lambası

Cevap Anahtarı

241-D  242-A  243-B  244-B  245-A  246-D  247-A  248-D  249-B  250-D

Leave a Reply