TRAFİK SORULARI-4

Bunun gibi daha fazla bilgi alın.

Posta listemize abone olun ve e-posta gelen kutunuza ilginç şeyler ve güncellemeler alın.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz.

Bir şeyler yanlış gitti.

31) Kullandığınız aracın iki saniyede kat edeceği yol uzunluğu hangi mesafenin kontrolü için kullanılır?
A) Fren mesafesi
B) Duruş mesafesi
C) Takip mesafesi
D) İntikal mesafesi

32) Kuru havada takip mesafesi ne kadar olmalıdır?
A) 2 saniyede kat edilecek yol mesafesi kadar
B) 3 saniyede kat edilecek yol mesafesi kadar
C) 4 saniyede kat edilecek yol mesafesi kadar
D) 5 saniyede kat edilecek yol mesafesi kadar

33) Ölümle sonuçlanan trafik kazalarına asli kusurlu olarak sebebiyet veren sürücülere aşağıdaki cezalardan hangisi verilir?
A) Sürücü belgeleri 4 ay süre ile geri alınır.
B) Sürücü belgeleri 6 ay süre ile geri alınır.
C) Sürücü belgeleri 1 yıl süre ile geri alınır.
D) Sürücü belgesine 100 ceza puanı verilir.

34) Seyir izi, fren izi ve kayma izinin toplamına ne ad verilir?
A) Fren mesafesi
B) Duruş mesafesi
C) Reaksiyon mesafesi
D) İntibak mesafesi

35) Sürücünün sicil bilgileri, iş deneyimi, sağlık ve eğitim durumu, sürücü belgesi uygunluğu, sürücü kariyer planlaması, sürücü eğitimi ve gerekli sertifikaların tedariki, sürücü harcırahlarının tespiti ve güzergah avanslarının belirlenmesi gibi bileşenler aşağıdakilerden hangisinin temel bileşenleridir?
A) Sürücü bilgi takip sistemi
B) Müşteri İlişkileri Yönetimi
C) Güzergah Planlama
D) Depo Antrepo Operasyonları

36) Aracın iki saniyede kat edeceği yol uzunluğu hangi mesafenin kontrolü için kullanılır?
A) Fren mesafesi
B) Duruş mesafesi
C) Takip mesafesi
D) İntikal mesafesi

37) Aracınız dönemeç veya tepe üstü gibi, görüşün yeterli olmadığı bir yerde bozulup kalırsa önüne ve arkasına koyacağınız kırmızı yansıtıcı veya kırmızı ışık veren cihazı, diğer sürücülerin en az kaç metreden görebilecekleri yerlere konulur?
A) 50
B) 100
C) 125
D) 150

38) Aşağıdakilerden hangisi motorlu araç kazalarını etkileyen sürücü hatalarından değildir?
A) Hız
B) Yanlış uyarı levhası
C) Geç algılama
D) Hatalı sollama

39) Aşağıdakilerden hangisi sürücünün tehlikeyi görüp frene basıncaya kadar geçen süre içinde aracın gittiği mesafedir?
A) Görüş mesafesi
B) Reaksiyon mesafesi
C) Fren mesafesi
D) Takip mesafesi

40) Aşağıdakilerden hangisi trafik kazalarında asli kusur sebebi sayılmaz?
A) İkiden fazla şeritli taşıt yollarında karşı yönden gelen trafiğin kullandığı şerit veya yol bölümüne girmek
B) Trafik polisinin dur emrine uymamak
C) Hız sınırlarını % 30′ u aşmak
D) Şehirlerarası karayollarının taşıt yolu kısmı üzerinde zorunlu haller dışında park etme duraklama yapmak

Cevap Anahtarı

31) c 32) a 33) c 34) b 35) a 36) c 37) d 38) b 39) b 40) c

Leave a Reply